Localizare – drumul spre Ferma de sub Penteleu

Ferma de sub Penteleu se află pe malul Bâscăi Mari, la poalele munților Penteleu, în cătunul Gura Milii, satul Varlaam, comuna Gura Teghii, Judetul Buzau. În zona noastră nu există semnal pentru niciun operator de telefonie mobilă așa că vă rugăm să ne contactați doar prin email la adresa contact@fermapenteleu.ro. Accesul în Ferma de sub Penteleu se face doar pe bază de rezervare. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag la noi!

Cu mașina pâna la Ferma de sub Penteleu

Dinspre București, puteți veni pe 2 variante de drum, în funcție de zona prin care ieșiți din București, durează aproximativ 3 ore și jumătate:

1. Ieșire pe Colentina, pe E85 prin Afumați spre Buzău apoi pe DN10 spre Berca – Cislău – Nehoiu – ieșiți din DN10 și faceți dreapta spre Gura Teghii – Varlaam – Ferma de sub Penteleu

2. Ieșire pe A3 spre Ploiești – Vălenii de Munte – Calvini – stânga pe DN10 spre Nehoiu – dreapta spre Gura Teghii – Varlaam – Ferma de sub Penteleu

Dinspre Brașov, veniți pe DN10 pe la Întorsura Buzăului, Lacul Siriu, stânga spre Gura Teghii – Varlaam – Ferma de sub Penteleu

Localizare pe Hartă: https://goo.gl/maps/FpVgqooXaAS2

Important: Când ajungeți în Varlaam, veți rămâne fără semnal pentru telefonia mobilă. În dreptul pensiunii Varlaam faceți stânga pe podul de piatră și continuați pe drum cu râul Basca Mare în partea dreapta timp de aproximativ 10 minute. Veți vedea pe partea dreapta sigla Ferma de sub Penteleu – parcați acolo și treceți pe puntea de peste râu ca să intrați în Fermă.

FOARTE IMPORTANT: Indiferent ce altă variantă de drum spre Ferma de sub Penteleu vă recomandă GPS-ul, nu mergeți cu mașina decât pe DN10 (dinspre Buzău sau Brașov) apoi intrați prin Gura Teghii – Varlaam.

Starea drumului: Între Gura Teghii și Ferma de sub Penteleu, mare parte din drum este asfaltată, există și o porțiune de aproximativ 3 km de drum forestier pietruit, dar alunecările de teren au afectat pe alocuri asfaltul.  Drumul nu este problematic pentru mașini dar vă rugăm să conduceți prudent și să încercați să ajungeți la Fermă pe lumină.

ACCESUL ÎN FERMĂ SE FACE DOAR PE BAZĂ DE REZERVARE!

Cu mijloacele de transport public până la Ferma de sub Penteleu

Există câteva conexiuni cu microbuz/autobuz până în Varlaam, vă rugăm să le verificați pe site-ul autogari.ro. Din Varlaam, vă putem prelua noi cu mașina, trebuie doar să ne anunțați din timp.

Ferma de sub Penteleu se află la o altitudine de 750 metri.

ACCESUL ÎN FERMĂ SE FACE DOAR PE BAZĂ DE REZERVARE!

_______

Pentru noutăți, poze și oferte noi, urmărește-ne și pe Facebook: Ferma de sub Penteleu