Hrana curata la Ferma de sub Penteleu

Mâncare gătită încet cu ingrediente naturale de la munte

La Ferma de sub Penteleu, oaspeții noștri se bucură de vacanțe cu pensiune completă ce include mic dejun, prânz, cină și gustări cu preparate tradiționale. Mâncărurile de la Ferma de sub Penteleu sunt gătite încet de bucătari localnici, cu ingrediente din gospodăria proprie sau din împrejurimi.

La Ferma de sub Penteleu, hrana este legată de natură: în unii ani umplem beciul de mere, în alții numai cu pere, în unele primăveri avem urzici și păpădie din belșug, în altele numai muguri de brad și sevă de mesteacăn. Nu facem nimic din ceea ce ne-ar îndepărta de cursul firesc al lucrurilor. În fapt, ne-am permis un singur element de civilizație contemporană, din respect față de voi, oaspeții noștri: normele de igienă în verificarea și prepararea hranei de-a lungul întregului proces sunt conforme cu cele mai restrictive standarde europene.

Meniul poate depinde de sezon, de recolta Fermei dar de cele mai multe ori găsești la noi următoarele bucate:

Platou de întâmpinare: sirop, țuică, pâine de casă sau turte, brânzeturi, cașcaval, fasole bătută, salată de vinete, roșii, ceapă, castraveți, șuncă.

Mic dejun: iaurt simplu, iaurt cu fructe, cereale, legume (roșii, ardei, castravete, morcov, ceapă, măsline), ouă (fierte, ochiuri, omletă), cărnuri (babic, mușchi, tobă, pateu, șuncă, pastramă, jumări), griș cu lapte, pâine cu lapte și ou, compot (în sezon)

Prânz: aperitive (fasole bătută, jumări, ceapă, brânzeturi aromate), ciorbe (pasăre, fasole cu afumătură, perișoare, supă cremă, ciorbă de os de porc, măruntaie de pasăre, de legume, supă cremă de mazăre), ostropel, sarmale, tochitură, brânză cu legume la cuptor, tocană de legume. musaca de pasăre, rață pe varză, piftie de porc sau curcan, tocană de vită, cărnuri la cuptor (porc, vită, ied, miel), legume la grătar, tocană de ștevie, sarmale/ardei umpluți de post, ciulama de ciuperci, fasole scăzută.

Cina: aperitive (mămăligă cu brânză și smântână), grătar (ceafă de porc, pastramă, cârnați, pește), șnițel de curcan, cartofi cu rozmarin, legume la cuptor, piure de țelină, drob de legume, urzici, paste cu brânză, curcan la cuptor, bulz, saramură de pește, legume pane, piure de cartofi, musaca de legume, chiftele de legume, ciuperci la cuptor.

Desert: clătite, cornulețe cu osânză, prăjitură cu măr, cremă de zahăr ars, plăcinte cu brânză și mere, cozonar, salată de fructe, gogoși simple sau umplute cu brânză, salam de biscuiți, pandișpan,

Tarif pensiune completă la Ferma de sub Penteleu

Pensiune completăAdultCopil (1-3,9 ani)Copil (4-12 ani)
Sejur 3 nopți600 lei / sejur 3 nopți150 lei / sejur 3 nopți300 lei / sejur 3 nopți
Sejur 4 nopți800 lei / sejur 4 nopți200 lei / sejur 4 nopți400 lei / sejur 4 nopți
Tariful include: platou și băuturi întâmpinare, mic dejun, prânz și cină, apă de izvor, cafea sau ceai la micul dejun, TVA 5%. Băuturile se achită separat.

***

Oaspeții nu au acces la bucătăria fermei, mesele sunt servite în sala de mese. Accesul cu alimente din afara fermei nu este permis. Exceptie fac mancarurile pentru bebelusi si pentru oaspetii cu regimuri stricte/intolerante alimentare.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE CAZARE LA FERMĂ

Musafirii și oaspeții noștri pot cumpăra produse de la fermă, în măsura disponibilității:

  • Telemea de capra maturată
  • Brânză frământată
  • Cârnați de capră cu mangaliță zvântați și puțin afumați
  • Șuncă de mangaliță
  • Pastramă de oaie
  • Gemuri, dulcețuri capsune, afine, soc etc.

Dacă vrei să vizitezi ferma, contactează-ne din timp! Pentru turul fermei adultii fie achită masa de pranz (60 lei), fie achizitioneaza produse de la ferma in valoare de 60 lei. Daca vrei sa te convingi de frumusetea locului, de painea calda din cuptor, de placintelele cu branza, te asteptam cu drag la Ferma!

VEZI MAI MULTE IMAGINI CU MÂNCĂRURILE PREGĂTITE LA FERMĂ

  _______

Pentru noutăți, poze și oferte noi, urmărește-ne și pe Facebook: Ferma de sub Penteleu